Expo

Ik ben (geweldig), jij bent (geweldig) en hij is Ben (ook geweldig)! Ben Peeters. Het coverbeeld en het artwork dat u her en der op deze website en in onze brochure terugvindt1 zijn van zijn hand. Met onze website en brochure bieden we Ben een mini-portfolio. Daarnaast stelt hij ook tentoon in onze foyer (zie artiest in de kijker).

Nieuw in dit seizoen zou zijn dat ook andere artiesten die onze omgeving rijk is, een plekje krijgen toebedeeld in onze tijdelijke-expo-ruimte: de foyer. In samenspraak met onze exposanten Tejo Van den Broeck, Codriez en Mrs. Annie Mation besloot het Zeepziederijteam echter hun tentoonstellingen over te hevelen naar seizoen 2021-2022 omwille van de coronamaatregelen. We houden het dit seizoen uitsluitend bij de expo van onze huisartiest (Ben Peeters) op een nader te bepalen datum. Hieronder stellen we toch nog hetgeen we voor u in petto hebben trots voor. Maar nog een jaartje geduld dus.

Wij houden u op de hoogte over onze expo’s op simpel verzoek via cultuur@bree.be of 089 84 85 65.

1 De website en seizoensbrochure kunnen als zoekboek gebruikt worden!  

Tejo Van den Broeck

Corona-uitstel

Tejo Van den Broeck, maar u mag vast gewoon Tejo zeggen, is wereldwijd bekend met/door(?) zijn aquarelwerken … Moest u hem nog niet (her)kennen (op een van zijn vele zelfportretten), bieden we u hiertoe de kans.

Tejo voelt zich verwant met het fotorealisme waarbij men zo natuurgetrouw en neutraal mogelijk te werk gaat. Natuurgetrouw: ja. Neutraal: iets minder … neen eigenlijk. Tejo durft te spelen met de realiteit.

‘De kunst van Tejo Van den Broeck is de meest complete en ontwikkelde die ik ken. Het is niet mogelijk om het in enkele woorden uit te drukken, maar hem gewoon feliciteren is wat te weinig om hem te eren. Hij heeft techniek en symboliek en concepten en stijl en is vernieuwend en doet onderzoeken.’ - Anna Massinissa, curator van FabrianoInAcquarello

CODRIEZ

Corona-uitstel

Multidisciplinair kunstenaar Corneille Driezen – inderdaad, vandaar het letterwoord CODRIEZ – is een teken- en schildertalent die een bonte verzameling van kleurrijke werken voorstelt, waarin veel te ontdekken valt.

‘Corneille schildert vrijuit én ongeremd. Het publiek krijgt een ongecensureerde inkijk in de wereld die achter zijn twee ronde brillenglazen schuilgaat – een universum vol wezens, mensen en dieren. Zijners, Dromers, Zwervers. Wat hij niet met acryl en linnen kan uitdrukken, dat vertaalt Corneille in muziek. Het belangrijkste instrument is niet zijn penseel, zijn doek of zijn toetsen: […] Het zijn alle mensen om hem heen, en wat daartussen. De liefde die mensen met elkaar verbindt en de relaties die mensen met elkaar aangaan werken eindeloos inspirerend.’ - Hanne Haels

Mrs. Annie Mation

Corona-uitstel

Mrs. Annie Mation is het alter ego van Anne Neyens die haar leven besloot uit te bouwen rond haar passie: tekenen en schilderen. Met een masterdiploma animator in de ene hand en een diploma leerkracht in de andere, geeft ze momenteel les in kunstvakken, gecombineerd met het dagelijks tekenen en ontwerpen op zelfstandige basis.

‘Relatief divers’, zo beschouwt Anne haar – meestal digitale – werk. Naast zich verliezen in programma's als Procreate en Photoshop, maakt ze ook kunst op een meer traditionele wijze: met acrylverf, potlood en papier. Met sterke vrouwen rondom haar als inspiratiebron, is het hoofdthema in Anne's kunst (dan ook) ‘de vrouw’.