Terug naar overzicht
Laatste tickets

Leiden | De Jonge Rembrandt

Cultuuruitstap

zaterdag 16 november 201907.15 u – 20.00 u
Kassa
€36

In 2019 is het 350 jaar geleden zijn dat schilder Rembrandt van Rijn overleed. Deze gebeurtenis wordt aangegrepen om het leven van de beroemde schilder uitgebreid te vieren! 
Op zaterdag 16 november 2019 toeren we voor onze cultuuruitstap naar de Nederlandse stad Leiden. 

We maken onder begeleiding van een gids een stadswandeling in het teken van ‘De Jonge Rembrandt’. In de namiddag gaan we richting Museum De Lakenhal, waar we de tijdelijke tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt – Rising Star’ bezoeken. 

Rembrandts werk, ook uit zijn eerste tien jaren, getuigt van een uitzonderlijk talent. De spectaculaire, pijlsnelle ontwikkeling van dat talent is in die eerste tien jaren van zijn kunstenaarschap van werk tot werk af te lezen. Nooit koos hij voor reeds bewandelde paden en steeds zocht hij onvermoeibaar naar nieuwe inzichten en mogelijkheden. Een rasechte verkenner en vernieuwer. In deze eerste tien jaren legde Rembrandt het fundament voor zijn latere werk. Dat fundament leidde tot Rembrandts grote roem en droeg in hoge mate bij aan het karakter van de Nederlandse schilderkunst in de 17e eeuw.

Het publiek kijkt als het ware mee over de schouders van de jonge schilder en ziet hoe zijn talent tot bloei kwam. Werken die de inmiddels wereldberoemde meester op Leidse bodem maakte, keren na bijna 400 jaar terug naar zijn geboortestad. De tentoonstelling omvat ongeveer 40 schilderijen, 70 etsen en 10 tekeningen.

•    Opgelet: we wandelen deze dag enkele kilometers. Wij verwachten van onze deelnemers een basisconditie en –mobiliteit. Dit is nodig om aan alle activiteiten te kunnen deelnemen.
•    Trek comfortabele schoenen aan, kleed u op het weer en voorzie uzelf (en uw maag) op een lange busrit. 
•    Uitstap i.s.m. Podium Oudsbergen en GC De Drieschaar As.

Belangrijk om te weten
Wij verwachten van onze deelnemers een basisconditie en –mobiliteit
Seizoen
2019-2020