Terug naar overzicht

Dansers van The Backyard

Dansworkshop 'It's gonna be horse'

zaterdag 18 januari 202014.00 u – 15.30 u
Foyer
Inschrijvingsgeld
€10
Kortingsprijs: €5

Deze workshop is een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van het creatieproces van een dansvoorstelling. De deelnemers zullen begeleid worden door de dansers van The Backyard en krijgen de kans om twee scènes uit de voorstelling ‘It’s gonna be horse’ aan te leren.

Met hulp van de dansers/leerkrachten zullen de deelnemers exact te werk gaan zoals de dansers, die zelf deze scènes hebben gemaakt. 

Ze leren hoe ze een choreografie in elkaar kunnen steken als groep door middel van een specifieke creatiemethode die gebaseerd is op improvisatie en compositie.

In de tweede scène zullen de deelnemers op ‘upbeat’, populaire muziek, een energieke choreografie aangeleerd krijgen. De bewegingen leunen dicht aan bij jazz, disco en andere commerciële dansstijlen. In deze scène leren de participanten een heel andere bewegingstaal kennen dan in de eerste scène. Ze zullen hier exact dezelfde bewegingen aanleren die later ook te zien zijn in de voorstelling.

De workshop is bedoeld om het creatieproces van ‘It’s gonna be horse’ te delen met het publiek. Op deze manier zullen de deelnemers met andere ogen naar de voorstelling kijken, scènes herkennen en de achterliggende methodes kennen. De voorstelling bestaat uit veel verschillende scènes dus het geheel blijft zeker een verassing voor iedereen!

Voor iedereen vanaf 12 jaar met een beetje danservaring! 

The Backyard danst hun voorstelling ‘It’s gonna be horse’ ’s avonds in De Zeepziederij. Tickethouders voor deze voorstelling betalen de kortingsprijs. 
 

Thema
Vorming 19-20
Seizoen
2019-2020
Duurtijd
1.5 uur
Leeftijdscategorie
Jongeren