Terug naar overzicht
Uitverkocht

Maarten Decombel

Gitaarworkshop Open Tuning

zaterdag 11 januari 202015.00 u – 17.00 u
Foyer
Inschrijvingsgeld
€10
Kortingsprijs: €5

DADGAD is en blijft de meest  de meest gebruikte tuning voor folk naast standaardstemming (EADGBE). Hoe dat komt? Door een aantal snaren lager te stemmen, krijg je een veel diepere en bredere sound, die fantastisch klinkt voor folkmuziek. Als een compleet nieuw jasje voor jouw vertrouwde gitaar. Dit systeem komt overgewaaid uit de Keltische sferen, maar is evenzeer geschikt voor de folkmuziek van bij ons. Ook singer-songwriters verstemmen graag naar DADGAD omwille van het speelgemak en de orchestrale klank, waarmee ze in hun eentje een ruimte kunnen vullen en hun zang ondersteunen.

Tijdens deze initiatie bekijken we van dichtbij hoe een open tuning werkt: het principe van open tuning  gaat vooral over hoe je grepen kunt verschuiven tegenover de open snaren die steeds meeklinken.  We leren alle basisakkoorden, we leren hoe je een eenvoudig melodietje kunt spelen en simpele trukjes om je akkoorden rijker te maken. Er wordt vooral met plectrum gespeeld. Laat je onderderdompelen in de wondere wereld van DADGAD en vind nieuwe inspiratie voor jouw gitaarspel!

Maarten Decombel is liefhebber van vele muziekjes en bezeten van alles waar snaren aan hangen. Zijn muzikale reis begint op zijn negende, hij ontdekt als tiener de folk en studeert gitaar (klassiek & jazz) aan het Hoger Conservatorium. De wereld van de open tuning is een echte openbaring en hij verdiept zich o.a. in de gitaarstemmingen DADGAD en CGCGCG. Zijn stijl valt het best te omschrijven als een unieke combinatie van krachtige energie en zachte lyriek.

Maarten Decombel treedt 's avonds op met zijn groep Snaarmaarwaar. Tickethouders voor dit concert betalen de kortingsprijs voor deze workshop.

Belangrijk om te weten
Meebrengen: gitaar
Thema
Vorming 19-20
Seizoen
2019-2020
Duurtijd
2 uur
Belangrijk om te weten
Meebrengen: gitaar