Terug naar overzicht

Els Dejonghe

18 minuten

vrijdag 14 februari20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Els Dejonghe is consultant en werkt – zoals een groot deel van de werkende mensen in Vlaanderen – in een kantoor. Aan de andere kant: over drie maanden geeft zij in California een Ted Talk. Die komt zij oefenen in ‘18 minuten’. Tussendoor doet zij een paar confidenties en misschien danst ze ook. Achteraf zeggen de mensen tegen elkaar dat iedereen er had moeten bij zijn.

Om misverstanden alvast voor te zijn: de voorstelling heet ‘18 minuten’, maar duurt er 80. 

Over Els: Els Dejonghe is afkomstig uit Gent, zij bestormde de podia van de lage landen in 2017, won verscheidene Poetry Slams, bereikte de finale in de NK Poetry Slam en stond in 2018 ineens in de halve finale van het Leids Cabaret Festival. Zij wordt door kenners aanzien als het grootste nieuwe podiumtalent van Vlaanderen. 

‘Els is een intrigerende verschijning (…). Haar voorstelling is stilistisch sterk gemonteerd, het is een bijzonder verhaal over dromen en de maakbaarheid daarvan. Het is rijk aan ideeën. (…) Els klampt zich vast aan iets waarvan wij allemaal al weten dat het haar ook niet gelukkig gaat maken en dat is prachtig schrijnend om te zien.’ - Jury Leids Cabaret festival
 

Thema
Zeepmeerminnen 19-20
Type
Voorstelling
Seizoen
2019-2020