Terug naar overzicht
Uitverkocht

Judith Clijsters & Passerelle

Bored to death & I still remain

zaterdag 30 november20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Judith Clijsters (1986) ontdekte haar liefde voor dans in de Balletschool van Marijke Clijsters in Bree. Later studeerde ze af aan de Northern School of Contemporary Dance in Leeds en tourde ze internationaal met Verve Dance Company en Phoenix Dance Theatre (UK). Ondertussen is ze al jaren maker bij C-TAKT, DansBrabant (NL) en Makershuis Tilburg. Judith maakt enorm graag de brug van het professionele veld naar het amateurlandschap. Dit doet ze vooral in haar job als artistiek medewerker bij Passerelle, platform voor jonge dans. Vanuit C-mine en Stad Genk verspreid ze dansprojecten en danseducatie in Limburg. Vanavond zien we een combinatie van Judith’s persoonlijke werk, ‘Bored to death’ en het werk dat ze maakt met jongeren via Passerelle, ‘I still remain’.

Bored to Death
‘Wanneer liet je je lichaam de laatste keer over iets beslissen?’ Dat vraagt Judith zich af wanneer ze kijkt naar mensen en hun leefgewoonten. We leven, werken en zoeken ontspanning in ons hoofd. Het lichaam verveelt zich daarbij dood en krijgt geen enkele uitdaging. Het lijf is bored-out. De verbinding is verbroken. ‘Bored to death’ gaat over hoeveel we van onszelf vragen en hoe passief ons lichaam daarvan wordt. Judith vertaalt de overbevraagdheid van ons denken naar fysieke beweging en zoekt, breekt en geeft zich over. Tot ze haar strategie verandert en durft te kijken naar wie en wat er altijd al was. 

I Still Remain
Thematisch op zoek naar een vervolg op ‘Bored to death’ vertaalt Judith samen met componist Patrick Housen en vijf dansers de kracht die zich manifesteert als we ritme durven volgen, voelen en er uiting aan geven. Ze nemen de toeschouwers mee in een polyritmisch spel. De uitdaging bevindt zich in de zoektocht naar verbinding waarin harmonie en flow centraal staat. Wat blijft er over aan het einde van deze emotioneel intense, maar speelse trip? Wat blijft deel van het individu? Wat is deel van de groep?
I Still Remain is een ode aan de verbondenheid die middels spel, dans en muziek rechtstreeks het hart aanspreekt. 

www.judithclijsters.be
 

Type
Voorstelling
Seizoen
2019-2020