Terug naar overzicht

Esther Van Hees

In Concert

vrijdag 10 januari20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Voor de Molse zangeres Esther Van Hees staat de emotie en het overbrengen hiervan centraal. Haar master jazz-zang behaalde ze in Amsterdam, waar ze nog steeds verblijft, maar binnen welke stijl ze precies valt is voor haar niet van het grootste belang.

Met haar nieuwste project in duo met de sublieme, lyrische jazzpianist Jeroen van Vliet (winnaar Buma Boy Edgarprijs 2014) kiest ze voor een repertoire wat haar na aan het hart ligt: Nederlandstalige klassiekers, meestal van voor haar tijd maar in haar geheugen gegrift omdat ze thuis grijs werden gedraaid.

Ze brengt nummers als ‘Rozane’ van Wim de Craene, ‘Laat me’ van Ramses Shaffy, ‘Gelukkig zijn’ van Raymond van het Groenewoud, aangevuld met een karrenvracht andere pareltjes uit haar vaders platencollectie. 

Van Hees en van Vliet zoeken samen de vrijheid van de jazz op binnen deze muziek met nieuwe arrangementen, zonder de essentie van het origineel te verliezen.

‘Nederlandstalige klassiekers in een jazzbenadering brengen. Het getuigt van durf en klasse om als jazz-zangeres deze nummers uit te kleden tot hun pure essentie, ze naar je hand te zetten en er in te slagen de originele versies te doen vergeten. Esther Van Hees geeft haar eigen interpretatie aan deze nummers. Door de emotie in haar stem bouwt ze een spanning op waarmee ze de toeschouwer op sleeptouw neemt. Van Hees bewees met het brengen van deze liedjes dat ze een persoonlijkheid is met een eigen originele stijl en dat ze niet enkel in een jazzhokje te vangen is.’ - Robert Kinable voor ‘Draai om je Oren’ 

www.esthervanhees.be
 

Type
Concert
Seizoen
2019-2020