Terug naar overzicht

Tondo (Voorprogramma: Cadansky)

In Concert

zondag 8 maart20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Bezwerend, poëtisch en virtuoos folk-jazz-trio met in de rangen draailier-grootmeester Gilles Chabenat (Sting, I Muvrini, … ).

Een tondo is in de schilderkunst gekend als een cirkelvormig doek, een nieuwe uitdaging als het ware om zich los te trekken uit het strikte stramien van het traditioneel rechthoekig doek. Diezelfde cirkel vinden we terug in het wiel van de draailier, de schijfvormige strijkstok die de snaren doet zingen in hun eeuwenoude zinderende melodieën.

Tondo is in dit geval de ontmoeting tussen drie bevriende muzikanten, geïnspireerd door en met een passie voor twee verschillende stromingen: folkmuziek en hedendaagse kunst. Verschillend, met talrijke overeenkomsten, maar steeds stimulerend. De titel van hun debuut-cd, ‘L’adorable leurre’, spiegelt zich aan het werk van de Franse schilder Gérard Gasiorowski (1930- 1986), wiens kunst zich situeert in het vage gebied tussen illusie en realisme. Geïnspireerd door hem, gebruiken de mannen van Tondo hun instrumenten als kwasten waarmee ze laag voor laag geluidslandschappen schilderen op het doek van de stilte. 

Voorprogramma: Cadansky
Cadansky brengt eigentijdse folk met hout, bourdons en snaren. Ze zijn geaard in tradities maar blijven er niet per se in steken.

We vroegen Gilles Chabenat om in de namiddag een draailierworkshop te geven. De workshop kost maar € 5 als je ook een ticket voor deze voorstelling koopt.

Thema
Folk U! 19-20
Type
Concert
Seizoen
2019-2020