Terug naar overzicht
Geannuleerd

Mon-o-Phone

In concert

vrijdag 12 februari20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Zangeres/danseres Ciska Vanhoyland, samen met muzikant Koen Brouwers en producer Micha Volders (Whispering Sons, Gruppo Di Pawlowski, The Germans, ...) trokken zich terug in een studio in de Ardennen om aan het nieuwe album ‘Different shapes’ te werken met een volledig andere aanpak dan bij de voorgaande albums. De gitaren bleven in de koffers en de volledige plaat werd opgenomen met een arsenaal aan vintage piano’s gecombineerd met een keten van effectpedalen. Om tegengewicht te geven aan de hedendaagse manier van opnemen waar de nadruk op laptops en autotune ligt, koos de band ervoor om het album tegelijk op te nemen. 

De zang, toetsen en percussie zijn dus in één take simultaan opgenomen. Zelfs de soundscapes die door de nummers lopen zijn op hetzelfde moment gecreëerd en galmden door gitaarversterkers de studio in terwijl de band stond te spelen.

De eerste single ‘Fall in love again’ klinkt als de soundtrack van een onuitgebrachte film van David Lynch. De beklijvende klank van de Rhodes piano ondersteunt de frêle stem van Ciska en creëren samen een eigen wereld die zowel intiem als uitnodigend is.

Het is het eerste nieuwe materiaal van Mon-o-Phone sinds de release van het uitstekend ontvangen album ‘Escapism’ in 2014. In 2015 stond de groep onder meer op Pukkelpop en tourden ze met Emiliana Torrini, Blaudzun en The Sore Losers.

‘‘Different shapes’ is een prachtig baken van verleidelijk escapisme en bitterzoete romantiek met een soms edgy, filmisch en verslavend randje’ - Dansende Beren (****)

‘De mooie, soms warme, soms smekende, soms fluisterende stem van Ciska Vanhoyland wijst je weliswaar de richting, maar jij kunt je eigen wereld blijven projecteren, inkleuren en opnieuw beleven, als in een goed boek of bij een indrukwekkend schilderij.’ - Maxazine (8/10)

‘‘Different shapes’, wat ons betreft het beste en schoonste wat Ciska Vanhoyland en Koen Brouwers tot nu toe op muzikaal vlak presteerden!’ - Luminous Dash

‘Een plaat die net zo betoverend klinkt als de voorganger. Je duikt met plezier dieper in de betoverende klanken tot je er helemaal door bedwelmd bent.' - daMusic

www.mon-o-phone.be

Thema
Zeepmeerminnen
Type
Concert
Seizoen
2020-2021