Terug naar overzicht
Geannuleerd

Diana Jones (USA)

In concert

donderdag 21 januari20.15 u
ZZY-S
Kassa
€15
VVK
€13
Student
€10
5+ / groep
€11
Abo
€10

We zijn trots en blij dat we Diana Jones − ondertussen een vaste waarde in ons ‘Geallieerden & Bevrijden’-luik − voor een derde keer welkom mogen heten op Breese bodem.

Degenen die er bij waren bij één van haar vorige passages, weten dat ze prachtige donkere liedjes schrijft, met hun oorsprong in de Appalachian folktraditie. Van duistere murderballads tot plattelandsromantiek, Diana weet het allemaal zeer beeldend te brengen. Haar murderballad ‘If I had a gun’ bracht ze al eens ten gehore in de show van Jools Holland en Joan Baez nam haar ontroerende mijnwerkerslied ‘Henry Russell’s last words’ recent op. 

In het voorjaar van 2020 verscheen een nieuw studio album, ‘Song to a refugee’, wat geheel in het teken staat van de verhalen van vluchtelingen op zoek naar een goed heenkomen. Zowel degenen uit het Midden-Oosten en Afrika die over het water naar Europa trekken, als die uit Zuid-Amerika die aan de Amerikaanse grens worden tegengehouden onder erbarmelijke omstandigheden.

Op dit album krijgt Diana medewerking van een aantal prominente muzikale gasten zoals Steve Earle, Richard Thompson en Peggy Seeger.

www.dianajonesmusic.com

Thema
Geallieerden & Bevrijden
Type
Concert
Seizoen
2020-2021