Terug naar overzicht

Dries

In Concert

donderdag 12 december20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.

Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland, de Amerikaanse Grammygenomineerde bluesman Guy Davis en de Noorse folk-country troubadour Torgeir Waldemar, die Dries meteen in Noorwegen uitnodigde voor enkele voorprogramma’s nadat Dries voor hem opende in België. Allemaal zijn ze het met elkaar eens: deze man hééft het.

Zijn solodebuut ‘For the light in thy heart’ verscheen in oktober 2017 en werd uitstekend onthaald in de pers. Sindsdien speelde Dries al ruim honderd concerten in binnen- en buitenland.

Van een ruwe diamant als straatmuzikant, over frontman van New Rising Sun, tot nu op de rand van de grote doorbraak met zijn solowerk: Dries Bongaerts sloeg in zijn carrière geen stappen over. Als Dries bezingt hij met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven. Doorheen de authentieke, emotionele songs hoor je flarden van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder. Maar vooral heel erg veel Dries.

‘Songbarden als Nick Drake, Will Oldham, Townes Van Zandt en vooral de jonge, folky Dylan zijn referenties. Toch biedt Dries de luisteraar veel meer dan alleen die inspiraties. Vrijwel direct word je geraakt door zijn warme, melodieuze gitaarspel waarin eerbied voor traditie sterk naar voren komt.’ - daMusic 

‘Ontdekking met grote ‘O’!’ - Rootstime 

‘Wat tijdens zijn optreden duidelijk was en met dit album nog maar eens bewaarheid wordt, is dat Dries een singer/songwriter is die weet waar hij mee bezig is. Geen nietszeggende lyrics, geen saaie melodieën, maar songs die gevat en tijdloos klinken.’ - Keys and Chords

‘Dries ... onze eigenste Dylan.’ - Rootsville

Type
Concert
Seizoen
2019-2020