Terug naar overzicht

Old Salt

In Concert

donderdag 13 februari20.15 u
ZZY-S
Kassa
€14
VVK
€11
Student
€9
5+ / groep
€10
Abo
€9

Met bandleden uit de VS, Zweden, Frankrijk, Schotland en België kan Old Salt worden gecategoriseerd onder de noemer internationale americana-bands.

Vanuit hun thuisbasis Gent wist de bevlogen en gepassioneerde band al van bij het prille begin vele folk- en americana-harten te winnen, wat resulteerde in een opvallend en indrukwekkend internationaal parcours: concerten in België (Dranouter Festival, Stadsschouwburg Brugge, Gentse Feesten, … ), Zweden (Urkult Festival) en in het Guthrie Center in de VS ... met als één van de hoogtepunten: het wegkapen van de ‘European World of Bluegrass Award’ in 2017. 

Old Salt haalt haar invloeden uit de straten van New Orleans, de Appalachia Mountains, de folk revival in het Noord-Oosten van de VS en weet deze te vermengen met de vele klanken en tradities uit het oude Europa. Strakke arrangementen die garant staan voor een Amerikaans-Europese folk sound met pit, dynamiek en spontaniteit. Songs die van een grote maatschappelijke betrokkenheid getuigen en de sterke wil om te verbinden over imaginaire en reële grenzen heen. 

In mei 2019 presenteert de groep hun tweede album ‘Commons’, de opvolger van ‘Up river overseas’. Een album dat tot stand kwam in nauwe samenwerking met producer Leander Meuris (YPIA) in de GAM Studio in Waimes. Dit met knoppenvirtuoos Sean Sullivan (The Devil Makes Three, Del McCoury Band, … ) achter de mengtafel. 

www.oldsalt.us
 

Type
Concert
Seizoen
2019-2020