Terug naar overzicht

Jim Boyes & Maarten Decombel

In Concert

zondag 3 november20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Engelse folklegende meets Vlaamse snarentovenaar

Jim Boyes is één brok pure Engelse folkgeschiedenis. Hij is één van de strafste folkzangers van zijn generatie, en stond aan de wieg van grensverleggende a capella trio’s als ‘Swan Arcade’ en ‘Coope, Boyes & Simpson’. Hij zong met de legendarische Watersons in de supergroep Blue Murder en werkt vaak samen met Michael Morpurgo, auteur van ‘War horse’.

Sinds ze in 2015 uitgenodigd werden op verschillende evenementen die literatuur en erfgoed in de kijker zetten, is de samenwerking tussen Jim Boyes en meestergitarist/componist Maarten Decombel uitgegroeid tot een volwaardig muzikaal kameraadschap. Maartens sfeervolle begeleiding en gevoel voor tekst is een perfecte match met de subtiliteit en de geëngageerde thema’s van Jims songs. In 2017 kregen ze de vraag van de BBC om een song te leveren voor de herdenking van ‘100 jaar Slag om Passendale’ in het kader van het programma ‘Radio ballads’. Sindsdien speelden ze een hele reeks festivals en clubs in binnen- en buitenland. 

De avond begint met de unieke kans tot een meet and greet met Jim Boyes & Maarten Decombel. U kan hen werkelijk alles vragen! We geven een aantal aanzetjes: hun (muzikale) parcours, artistieke drijfveren, liefde voor songwriting, inspiratie, … 
Jim en Maarten vertellen honderduit over de achtergrond van hun tekst en melodieën. Het is een absolute meerwaarde om het concert met die achtergrondinformatie aan te vatten.
 

Thema
Folk U! 19-20
Type
Concert
Seizoen
2019-2020