Terug naar overzicht
Polly et les Quatres Snaar

Polly et les Quatre Snaar

In Concert (met Em Brass)

vrijdag 20 september20.15 u
ZZY-M
Kassa
€10
VVK
€7
Student
€6
5+ / groep
€6

Ukulele-orkesten. Dik gezaaid zijn ze niet. Uit het blote hoofd kunnen we er welgeteld 5, 4, 3, 2 opnoemen, namelijk ‘The Fuckuleles’ en ‘Polly et les Quatre Snaar’ …

‘The Fuckuleles’ (Arne Vanhaecke, Andries Boone en Mathias Moors) passeerden al eerder de revue! En dit tot – understatement – ieders tevredenheid! We herformuleren: we meenden bij de Fuckulelesdoortocht zelfs een mate van tevredenheid te constateren van zulke orde dat we schromeloos durfden te besluiten dat Bree een mini-natie van ukulele-lovers is … U kent ons: wij draaien, u vraagt … vandaar dat we tijdens onze openingsweken wederom een ukulele-orkest op u loslaten! En wat voor één! Ja, wat voor één? Een niet-van-de-minste, bronsgroen-eikenhout exemplaar! 

Met ‘Polly et les Quatre Snaar’ serveert De Zeepziederij puur Limburgs ukulele-geweld! Polly en wie? ‘Polly et les Quatre Snaar’ is een orkest bestaande uit 5 leden! Reken met ons mee. Polly, vreemde eend in de bijt en tevens eerste lid van de groepsnaam, slagwerkt. Hiernaast nog vier andere musici die vier viersnarige snaarinstrumenten bespelen: drie ukuleles en een contrabas. U volgt nog? Goed zo! 

‘Polly et les Quatre Snaar’ speelt traditionals, maar ook verrassende covers van onder andere Hank Williams, Talking Heads, Mötörhead, Muse, QOTSA (Koninginnen van het stenen tijdperk) en the Black Keys! Blitzkrieg-geschiedenis-lesje! Het ging snel met Polly et Les Quatre Snaar. Enkele maanden na hun eerste optredens kregen ze al de kans om de Genk-on-stage- 2017-fruitstage plat te spelen! Wat ze deden! Een aantal passages op lokale festivals (Herenstraat Kermis en de Heidefeesten) volgden … Het duurde niet lang voordat er een uitnodiging voor het Upton Ukulele Festival in Groot Brittannië in de bus viel ... en de daaropvolgende historiek, alsook toekomst, valt kort samen te vatten: de grote podia wisselden elkaar in ijltempo af … waaronder zonder twijfel het Zeepziederijpodium op 20 september een hoogtepunt zal zijn!

Voor hun passage in Bree laat PELQS zich – net als bij hun tweede passage op het festival ‘Genk on mainStage’ (2018) – bijstaan door de blazers van Em Brass. Nu we het toch over ‘Genk on Stage’ hebben: In de 2019-editie sluiten ze op zaterdag het Stationstraat-podium af! 
 

 

Thema
Losse Voorstellingen 19-20
Type
Concert
Seizoen
2019-2020