Terug naar overzicht
Geannuleerd

Ida van Dril & Michiel Schreuders

De rattenvanger (6+)

zondag 28 februari15.00 u
ZZY-L
Kassa
€12
VVK
€10
Student
€5
5+ / groep
€8
Abo
€6

Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen. Als er maar muziek uit komt. Van oud ijzer maakt hij een magische fluit. Zodra hij daarop speelt, verzamelen alle ratten zich om te luisteren.

Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en een schone stad, wie wil dat nu niet? Hamelen is geweldig. Zolang je maar niet klaagt.

Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt. Als hij opendoet, staart hij in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint ...

De rattenvanger van Hamelen wordt verteld door schoonmaakster Adelien en is een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven zijn.

Ida van Dril en Michiel Schreuders wonnen met hun succesvolle voorstelling ‘Joris en de draak’ Het Gouden Eitje van de Parade.

Met livemuziek, poppenspel en heel veel humor brengen zij u nu naar een stad vol ... ratten.

‘De instrumenten zijn, samen met het kundige (poppen)spel van van Dril, zonder twijfel de sterren van de voorstelling.’ - Theaterkrant (****)

‘[...] door de unieke vorm van communiceren lukt het Ida en Michiel om de stampvolle zaal in Hoofddorp vanaf de eerste minuut ademloos te boeien.’ - Musicalsites.nl

‘Hoe spannend en boeiend kan je een verhaal, of beter gezegd de moderne versie van ‘De rattenvanger van Hamelen’, maken voor het hele gezin? Van Dril en Schreuders zijn daar bijzonder goed in geslaagd.’ - Theaterparadijs (****)

Spel: Ida van Dril
Muziek en composities: Michiel Schreuders
Regie: Fred Delfgaauw

www.idavandril.nl

Thema
GoedGEZINd
Type
Voorstelling
Seizoen
2020-2021
Leeftijdscategorie
Jongeren