Terug naar overzicht
Over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is. Een kruisbestuiving tussen theater en luisterspel, een levend schilderij met soundtrack en een VJ-concert met overhead projectoren. Gebaseerd op de prachtvertelling van meesterpointillist Toon Tellegen, bekroond met de Zilveren Griffel 2016.
Geannuleerd

De Maan

De tuin van de walvis

donderdag 25 februari00.00 u
ZZY-L

Gebaseerd op de prachtvertelling van meesterpointillist Toon Tellegen, bekroond met de Zilveren Griffel 2016. Over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is. Een kruisbestuiving tussen theater en luisterspel, een levend schilderij met soundtrack en een VJ-concert met overhead projectoren.

 

Beste Sprinkhaan,

Ik wil iets bestellen.

Ik wil graag een bank op mijn rug.

Voor bezoek, om op te zitten, met een leuning.

Maar eigenlijk wil ik een tuin, met een bank.

Een fontein heb ik al.

Ik kan niet goed naar je toe komen.

Kun jij alles hier bezorgen?

Ik woon midden in de oceaan.

Walvis

 

Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg. Maar … waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot bevrediging? Tot het grote geluk? In deze allegorische vertelling wordt ons consumptiegedrag op een minzame manier onder de loep genomen.

Beeldsmederij De Maan speelt opnieuw in op haar zucht naar hedendaagse, relevante vertellingen, vaak vermomd als dierenverhaal. Bovendien probeert De Maan om de zoveel tijd uit te komen met een klassieker. Of één in wording.

‘De tuin van de walvis’ is voor de helft een luisterspel, maar door zijn visuele vindingrijkheid ook veel meer dan dat.’ - Magali Degrande, Het Nieuwsblad

Toon Tellegen naar de hand van Stef De Paepe. Tot leven gebracht door beeldduivel-doet-al Paul Contryn en de stemmen van topacteurs als Tom Van Dyck, Ini Massez en Stefaan Degand, ondergedompeld in de soundscape van Pepijn Caudron zodat je verbeelding helemaal op hol slaat.

website: www.demaan.be

Trailer: https://vimeo.com/313821067

 

Deze voorstelling is geschikt voor de 1ste graad van het basisonderwijs

Thema
Lagere school
Type
Voorstelling
Seizoen
2020-2021
Leeftijdscategorie
Jongeren
Schoolvoorstelling: JA
Type schoolvoorstelling
Lagere school