Terug naar overzicht
Geannuleerd

Marta & Kim

Engel

vrijdag 5 februari20.15 u
ZZY-XL
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Wat is ons bewustzijn? Wanneer een gedachte bij ons opkomt, waar wordt die dan door ingegeven? We hebben vele manieren om de wereld om ons heen te ervaren. Maar dat wat zich niet in woorden laat vangen, kunnen we maar moeilijk accepteren. De angst voor het ongrijpbare weerhoudt ons. 

In ‘Engel’ zien we twee performers – een circusacrobate en een hedendaagse danser – werken met lichaamsgewicht, momentum en richting. Een fysiek duet over de innerlijke strijd van ieder mens met de verschillende kanten van onszelf en de dingen in ons leven waar we niet direct betekenis aan kunnen geven.

Sinds Kim en Marta’s ontmoeting in 2015 ontwikkelen ze hun eigen bewegingstaal door te duiken in de verschillende mogelijkheden en kwaliteiten die hun samenspel teweegbrengt. Ze creëren werk dat verder gaat dan de kaders van hun disciplines waarbij de onderlinge communicatie het vertrekpunt vormt.

‘Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim en Marta met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel met kracht, balans en verhouding [...]. Samen leggen Kim en Marta nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander.’ - Jury BNG Bank Dansprijs 2018

‘Engel is een mooi en teder symbiotisch duet van wezens die uit andere dimensies lijken te komen, maar elkaar toch volledig hebben gevonden en vertrouwen.’ - Wendy Lubberding, Theaterkrant (*****)

Concept, choreografie, kostuums en performance  Marta Alstadsæter en Kim-Jomi Fischer
Muziek Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) en Paal Nilssen-Love (percussie)
Lichtontwerp Loes Schakenbos
Techniek Frank van Schie
Dramaturgie en artistiek advies Petra Eikelenboom, Piet Rogie en Merel Heering
Voice-over gebaseerd op citaten van Anil Seth in ‘Guardian science weekly big unknowns: what is consciousness?'         
Een co-productie van      Dansateliers, Podium Bloos, Arctic Arts Festival en Dansearena Nord
Mede mogelijk gemaakt door                                   Eilertsen & Granados teaterkompani, Dansearena Nord, Scenekunst i Nordland en Fond for lyd og bilde – Kulturrådet

www.martaandkim.com

Thema
Vloervegers & Parketboeners
Type
Voorstelling
Seizoen
2020-2021