Terug naar overzicht

Sweet Haze

A first trip to Emmylou Harris’ ‘Wrecking ball’

donderdag 4 maart20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Als straffe muzikanten vanuit hun passie met andermans werk aan de slag gaan, levert dat altijd vuurwerk op!

Sweet Haze is een nieuwe band rond zangeressen Soetkin Collier (Urban Trad, Ambrozijn) en Leen De Haes (aka Katy Too). Samen met drie gepassioneerde muzikanten – gitarist Bart Boonen, bassiste Jill Delien en drummer Koen Mertens – gaan ze op een muzikale reis: voorbij de platgetreden paden, naar muziek waar hun hart warm van wordt en die een uitdaging biedt. Sweet Haze’s eerste trip gaat naar het legendarische album ‘Wrecking ball’ (1995) van Emmylou Harris. 

Harris’ ‘Wrecking ball’, in een productie van de onnavolgbare Daniel Lanois, bestaat 25 jaar! De plaat bevat voor het merendeel covers van onder andere Bob Dylan, Jimi Hendrix, Gillian Welch, Steve Earle en Neil Young en gaf de carrière van Harris een nieuwe wending. Lanois noemt het tot vandaag de beste cd waar hij ooit aan heeft meegewerkt en dat wil in zijn geval wat zeggen. Hoog tijd om dit fantastische album te ‘bezingen’ vinden Leen De Haes (wiens kristalheldere stem door Rootstime vergeleken werd met die van Emmylou Harris) en Soetkin Collier (die bij het prille begin van haar muzikale  carrière Emmylou Harris ontmoette op het Dranouter Folkfestival en door haar een ‘angelvoice’ werd genoemd).

Deze twee zangeressen zijn niet alleen goede vriendinnen in het echte leven maar ook een perfect match uit het folk- en country-milieu om een ode te brengen aan de grote dame. Verwacht je niet aan een kopij van ‘Wrecking ball’ maar aan geïnterpreteerde versies van de songs door gepassioneerde muzikanten. ‘Stay true to the music in your heart’: dat devies gaf Emmylou die magische avond in Dranouter (anno 1996) aan Soetkin mee.
 

Zang en backing vocals  Soetkin Collier (Urban Trad, Ambrozijn)
Zang, backings en akoestische gitaar  Leen De Haes (Katy Too)
Elektrische gitaar en slidegitaar Bart Boonen
Basgitaar en contrabas Jill Delien (Raymond van het Groenewoud, Urban Trad, Larry)
Drums en percussie Koen Mertens (Jef Neve, The Bluesbones, Buscemi)

www.wreckingball25years.be

Thema
Geallieerden & Bevrijden
Type
Concert
Seizoen
2020-2021