Terug naar overzicht
Enkel scholen

Theater m u s t

Hen

dinsdag 5 november00.00 u
ZZY-S

Benen?
Waar zijn mijn benen? Daar?  
Neen, dat is mijn hoofd.
Mijn hoofd met benen… en voeten.
En hup mijn tenen gaan naar boven,
links rechts op en neer
links rechts nog een keer.
Kijk! Schoenen! Voor véél voeten.
Klik, klak, klik, klak, … auwww.
Wie trapt er op mijn tenen?
Dorst, ik wil drinken,
maar hoe doe je dat met benen?  
Zijn het wel benen? Of is het een paard?
Een jongen of een meisje?
Wacht, NU moet ik plassen, maar hoe doe je dat met voeten?
Hiel teen, hiel teen… stop…
Wat ben ik nu?

In het Zweeds is ‘hen’ het officiële onzijdige voornaamwoord. Theater m u s t nam dit als inspiratiebron om een nieuwe voorstelling te creëren over lichamelijke vrijheid. Een universum vol ‘in-betweens’ waar algemene definities op hun hoofd worden gezet. De hoofdrollen hier zijn voor de benen, die onafhankelijke levende wezens worden en met dit thema aan de slag gaan.

‘Hen’ is een beeldende muzikale voorstelling met een combinatie van explosieve lichaamstaal, kleianimatie en objectenspel, alles op maat van peuters en kleuters.
Deze derde productie van theater m u s t, na de voorstellingen ‘Wasdief’ en ‘Kapot’, nodigt mensen van alle leeftijden uit op een toer door een universum dat vol zit met poëtische verrassingen.

De strafste voorstelling voor peuters en kleuters die ik dit jaar al gezien heb. Boeiend beeldend en beeldend boeiend, mét inhoud. - Paul Neefs, voormalig programmator CC de Werft Geel

Hun artistieke aanpak draait rond soberheid, poëzie en surrealisme. Zo zijn ze een nuttig en aangenaam antigif tegen zoveel luidruchtige herrie in de grote commerciële theatershows voor ukkies. - Wim Van Gorp, Het Nieuwsblad van Geel

Thema
Kleuters 19-20
Seizoen
2019-2020
Leeftijdscategorie
Jongeren
Schoolvoorstelling: JA
Type schoolvoorstelling
Kleuters