Terug naar overzicht

Judith Clijsters & Patrick Housen | Passerelle

I still remain X | Wolvenberg

zaterdag 17 april20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

‘Double bill’, samen met Passerelle.

I still remain X

Met een knipoog naar de wereld van games, brengen Judith Clijsters en Patrick Housen hun nieuwste voorstelling ‘I still remain X’. Danser en muzikant nemen je mee in een fysiek en auditief spel. Een fysiek spel dat in het moment ontstaat door hun intermenselijke dynamiek. De performers begeleiden de toeschouwer doorheen een ritmische rollercoaster van beweging en klank. Vertrekkend vanuit hun eigen discipline, raken ze verwikkeld in een gedeeld universum en is de uitdaging elkaar te vinden. Te midden van een wereld waar tegenstellingen steeds groter worden, zoekt ‘I still remain X’ naar speelsheid en verbinding.

Deze voorstelling is een meeslepende trip over de kracht van het samenzijn. Een ode aan de verbondenheid die middels dans en muziek rechtstreeks het hart aanspreekt. Een toegankelijk visueel en auditief spektakel dat geschikt is voor een breed publiek vanaf 10 jaar. De voorstelling doelt op een multimediale beleving die bij de toeschouwers een gevoel van herkenning losweekt. De performers, elk met hun persoonlijke geschiedenis en leefwereld, spelen een cruciale rol in dit proces en nemen hierin artistieke vrijheid. Ze hechten zich aan het publiek door te hinten naar clichés met de nodige humor en verbeelding, want herkenbaarheid verbindt en geeft betekenis. ‘I still remain X’ zet in op het connecteren in het moment en de sterkte van het live spelen.

Kunstenaarsduo Judith Clijsters en Patrick Housen pleiten in hun werk voor een lichamelijke zintuiglijkheid die puur en eenvoudig is. Bewegingen en klanken geïsoleerd in het moment verliezen hun context en komen terecht in een aanzwellend bewegings- en geluidssculptuur. De voorstelling zoomt in op de energetische mogelijkheden die schuil gaan in het ontmoeten en loslaten, het aantrekken en afstoten, de waarde van het samenzijn en het alleen-zijn.
 

Dans en concept  Judith Clijsters
Muziek en concept Patrick Housen
Licht en ontwerp Raf Wouters
Kostuum en scenografie  Eline Van Herreweghen
Dramaturgie Anne-Marije van den Bersselaar
Concepttekst Lien Vanbossele
Coach Merlijn Huntjens
Externe ogen Lukas Huisman
Foto, video en productie Roosje Horckmans
Partners C-TAKT, Makershuis TIlburg, Via Zuid, Intro in Situ en wpZimmer

www.judithclijsters.be

Wolvenberg

In sommige landen is het verboden om een drenkeling te redden omdat dat tegen je lot ingaat. In andere landen mag je je varken niet Napoleon noemen of is het illegaal om op je handen over straat te lopen. Elders kun je vervolgd worden als je op zondag lekker in je neus zit te peuteren. Regels en restricties.

In onzekere tijden als deze, met een coronacrisis vol regels, slepen de jongeren van Passerelle je mee in een danstheatervoorstelling voorzien van een eigen logica en regels. Samen met choreografe Manon Avermaete (Cie. Woest) bouwen ze een universum waar regels regelmaat worden. De dansers vinden in dit universum een vrijheid in de overvloed aan regelgeving en de regels van beperking gaan over tot een absurd bevrijdend bewegingspatroon. Langzaamaan blijkt dat ook u invloed kan uitoefenen op wat u ziet. U kan meegaan of ertegenin gaan. Waar leidt deze voorstelling ons met z’n allen heen?

www.passerellevzw.be

Thema
Vloervegers & Parketboeners
Type
Voorstelling
Seizoen
2020-2021