Terug naar overzicht
Op een dag komt de crash. De papa en mama van Billie gaan uit elkaar. RudyRUDY, de kameraad van Billie, vindt het wel goed. Want week-om-week-kinderen hebben een fijn leven. Twee huizen, twee keer kerstmis, +vaders, +moeders, +broertjes en +zusjes en wat hier niet mag, kan daar weer wel. Afspraken brengen structuur in het leven van een kind, zeggen vaders en moeders, en dus maken ze er véél en vooral, verschillende.
Geannuleerd

Theater FroeFroe

Killie Billie

donderdag 1 april00.00 u
ZZY-L

Op een dag komt de crash. De papa en mama van Billie gaan uit elkaar.

RudyRUDY, de kameraad van Billie, vindt het wel goed. Want week-om-week-kinderen hebben een fijn leven. Twee huizen, twee keer kerstmis, +vaders, +moeders, +broertjes en +zusjes en wat hier niet mag, kan daar weer wel. Afspraken brengen structuur in het leven van een kind, zeggen vaders en moeders, en dus maken ze er veel en vooral, verschillende.

Als kind wil je echter maar één ding: dat papa en mama gelukkig zijn. En vooral: terug samen. Enkel de bloemenfee en het stuifmeel van de liefdesbloem kan daarvoor zorgen. Als je dat in iemands ogen strooit, wordt die op slag verliefd op de eerste die hij of zij ziet. Een goed plan, denkt Billie, daar wil ik voor gaan.

‘Killie Billie’ is figurentheater op speed. Een waanzinnige rollercoaster van spel, live-muziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen. Niet voor watjes !
 

‘Fantastisch stuk! Realistisch, hedendaags, erg herkenbaar, multimedia, multicultureel, baanbrekend, humor, hard, zacht, ... Het schuldgevoel (dat íeder kind  meemaakt) zo mooi en herkenbaar gebracht! Alsook dat elk kind maar 1 ding wil, dat beide ouders gelukkig zijn, en hopen dat mama en papa terug samenkomen. Ik zag de mensen in de zaal praten met hun kinderen, ook na de voorstelling werd er nog veel over gepraat. Het heeft velen gepakt en beroerd. Dikke proficiat voor jullie allemaal.’ - Publieksreactie

Spel en poppenspel: Dries De Win, Gert Dupont, Maarten Bosmans, Hanne Torfs
Tekst: Yves De Pauw en de cast  
Regie: Marc Maillard
Muziek (Fortress): Hanne Torfs (zang), Ruben Den Brok (synths) en Anke Verslype (drums)
Klank, licht en video: Tim Oelbrandt, Klaartje Vermeulen, Pieter Kint (stage) en Dries De Win
Decor, kostuum en poppenkunde: Jan Maillard, Bruno Smeyers, Astrid Michaelis, Heleen Haest, Klaartje Vermeulen, Gert Dupont, Hanne Torfs, Janneke Hertoghs en Tim Oelbrandt
Realisatie: Evelien Alles
Met steun van: de Vlaamse Gemeenschap en de Taks Shelter van de Belgische federale overheid
Dank aan: Cronos Invest nv

www.froefroe.be

Trailers:

https://youtu.be/MhcdSDQB-DM

https://youtu.be/w9TfMSYbw9k

https://youtu.be/nW7-lxUA5kU

https://youtu.be/FLLkdqVh51c

 

De voorstelling is geschikt voor de 2de en de 3de graad van het basisonderwijs.

Thema
Lagere school
Type
Voorstelling
Seizoen
2020-2021
Leeftijdscategorie
Jongeren
Schoolvoorstelling: JA
Type schoolvoorstelling
Lagere school