Terug naar overzicht
Geannuleerd

Judith Clijsters | Passerelle

Nieuwe creatie (Première!) | Blind spot

zaterdag 17 april20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Een ‘double bill’, samen met Passerelle. 

Judith Clijsters - Nieuwe creatie (Première)

Judith Clijsters presenteert in De Zeepziederij in première haar nieuwste dansvoorstelling. Het belooft een fysieke en aanstekelijke voorstelling te worden met een stevig ritme.

Over haar werk: Judith Clijsters (Bree 1986) creëert high-intensity danswerk met humor en luchtigheid aan de basis. Judith observeert hoe we als maatschappij omgaan met ons lichaam en spiegelt dit op een speelse manier terug aan haar publiek. Haar voorstellingen balanceren tussen abstract en toegankelijk open werk. Ze woont in Antwerpen en werkt in België en Nederland. Ze tourde door Nederland op Moving Futures Festival, Le Guess Who? Festival, Festival Cement, Korzo Den Haag, Lux Nijmegen, Dansmakers Amsterdam en door België op C-TAKT festival, MHKA Antwerpen, C-mine Genk en ccBerchem.

Naast eigen werk is Judith artistiek coördinator voor Passerelle, Platform voor Jonge Dans, waar ze choreografen en jongeren samenbrengt via projecten. Ze is ook docent bij Artesis Hogeschool voor de Bachelor Dans in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in DeSingel. 

www.judithclijsters.be

Passerelle i.s.m. Manon Avermaete - Blind spot

Een zetel, een eettafel. Een lamp en een plant. Wat oogt als een harmonieus tafereel maakt al snel plaats voor chaos waarbij het meubilair en de dansers in het rond vliegen. Zowel wat staat als wie zit is genoodzaakt in beweging te komen.

In Blind Spot richten vijf performers de schijnwerper op ons beperkt vermogen te zien wat er écht aan de ribben van onze naasten kleeft. In een licht banale setting vertellen ze persoonlijke, vaak aandoenlijke verhalen. Recht uit het hart. De songs die Izja Rutten live brengt, vormen mee het narratief van de voorstelling.

Manon Avermaete orchestreert met Blind Spot knetterende harmonie, chaos en humor. Passerelle heeft een neus voor jonge, straffe choreografen. Ook gevierde choreografen als Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez, Benjamin Vandewalle en Alexander Vantournhout passeerden bij Passerelle in hun beginjaren.

De producties van Passerelle blijven spannend en is voor het publiek als een blind date met een eigentijdse choreograaf en een bende enthousiaste jongeren.

Concept Manon Avermaete en Paulien Truijen
Choreografie Manon Avermaete i.s.m. dansers
Performers Jade Gijssen, Femke Legein, Dunja Lycops, Britt Loyen en Izja Rutten
Muziek en zang Izja Rutten
Licht, geluid en techniek Raf Wouters
Repetitor en decor Paulien Truijen
Realisatie Passerelle vzw i.s.m. C-Mine Genk

 

Thema
Vloervegers & Parketboeners
Type
Voorstelling
Seizoen
2020-2021