Terug naar overzicht
Het woord 'toeval' kan zoveel verschillende betekenissen hebben dat die elkaar opheffen en er enkel een lege ruimte overblijft. Rode Boom probeert in 'Ongekende evidenties' het 'toeval' uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen.
Geannuleerd

Rode Boom

Ongekende evidenties

maandag 1 februari – 2 februari 202100.00 u
ZZY-L

Het woord 'toeval' kan zoveel verschillende betekenissen hebben dat die elkaar opheffen en er enkel een lege ruimte overblijft. Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero proberen in 'Ongekende evidenties' het 'toeval' uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen. 

Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het mentalisme in de handen van het publiek ligt en dat we geen mentalist op de scène zien. Wat we wel zien is een virtuoze Joris Vanvinckenroye op zijn contrabas en Kurt Demey die probeert te begrijpen wat toeval en synchroniciteit is. Wat het publiek voelt, is dat de aarde stilletjes aan onder hun voeten wegglijdt terwijl ze zichzelf van de ene verbazing in de andere brengen. 

'Open monden van verbazing. Verwonderde kreten. Ontroering in de ogen. Een staande ovatie. Belgisch kampioen goochelen, Kurt Demey, laat in zijn nieuwste voorstelling ‘Ongekende evidenties’ alles aan het toeval over.’ - Liv Laveyne

'Af en toe kom je van die theatervoorstellingen tegen waarbij je niet weet wat je ervan denken moet. Meestal is dat negatief, maar bij ‘Ongekende evidenties’, de jongste voorstelling van Rode Boom, is dat absoluut het tegendeel. Je weet helemaal niet hoe mentalisme werkt of zelfs wat je precies (niet) gezien hebt, maar je houdt er magische vlinders in je buik aan over. Deze voorstelling over toeval belooft zowel bij jongeren als bij volwassenen liefde op het eerste gezicht.’ - De Engelenbak

Spel: Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye, Frederika Del Nero en Benjamin Mouche
Tekst, mentalisme en scéneografie: Kurt Demey
Compositie en muziek: Joris Vanvinckenroye
Dramaturgie: Frederika Del Nero
Hulp bij regie: Cédric Orain
Lichtontwerp: Janneke Donkersloot
Techniek tijdens voorstelling: Fabien Gruau en Satya Roosens
Constructie decor: Jeronimo Garcia
Met speciale dank aan: Peter Michel

Deze voorstelling is geschikt voor alle graden van het middelbaar onderwijs.

Thema
Middelbare school
Type
Voorstelling
Seizoen
2020-2021
Leeftijdscategorie
Jongeren
Schoolvoorstelling: JA
Type schoolvoorstelling
Middelbare school