Terug naar overzicht
Enkel scholen

Simone de Jong

Timtim

dinsdag 6 oktober00.00 u
ZZY-S

‘Timtim’ is een muzikale en beeldende theatervoorstelling over twee timmermannen. Ze bouwen veel. Ze verbouwen vaak. Hun wereld is nooit af, het kan altijd beter, mooier, anders. Vindt Tim. Vindt Willie. Maar Tim kan niet ophouden met timmeren en Willie wil de huisraad beschermen. Hun huis zucht en steunt onder de verbouwingen en ... begint mee te veranderen. Zo lopen droom en werkelijkheid steeds meer door elkaar in de wonderlijke wereld van Timtim.

Na ‘Kluizelaar’ werkt Simone de Jong opnieuw met Toon Kuijpers. Dit keer in duo met Niels Kuiters, in een voorstelling met humor, timmerenergie en een snufje magie. Een licht surrealistische voorstelling over twee gepassioneerde vakmannen, hun dromen en hun aanpassingsvermogen.

Simone werkte meermaals samen met Dick Hauser van het toonaangevende gezelschap Orkater. Eerder maakte Simone ‘Eiland’, ‘Kluizelaar’ en ‘WalvisJong’ voor deze leeftijdsgroep. Haar voorstellingen kenmerken zich door hun muzikaliteit en inventiviteit. Ze is naast regisseur ook  kinderboekenschrijver. Ze werkt aan het vervolg op 'Het geheim van meneer Hartjes' (Clavis, 2016).

Spel: Toon Kuijpers & Niels Kuiters
Decor: Erik Begemann
Kostuums: Elian Smits
Muziek: Niels Kuiters
Redie & concept: Simone de Jong

 

Thema
Kleuters
Type
Voorstelling
Seizoen
2020-2021
Leeftijdscategorie
Jongeren
Schoolvoorstelling: JA
Type schoolvoorstelling
Kleuters