Terug naar overzicht
Geannuleerd

Stijn Meuris

Tirade #4 - Belgarije

zaterdag 19 december20.15 u
ZZY-XL
Kassa
€18
VVK
€16
Student
€14
5+ / groep
€14

Na drie zeer geslaagde voorstellingen, een eindejaarsuitzending op Canvas en een jaartje pauze omwille van andere projecten (waaronder de reünie van Noordkaap), brengt Stijn Meuris in de winter van 2020-2021 de vierde editie van ‘Tirade’. Op eenvoudig verzoek, maar ook omdat de politieke en maatschappelijke actualiteit dit jaar alweer van geen ophouden weet − en Meuris evenmin. Wat had je verwacht?

Met bravoure, veel verse verhalen en een eigenzinnige kijk op de dingen, vol scherpe humor en rake observaties, fulmineert en analyseert Stijn Meuris in ‘Belgarije’ de stand én de stilstand van het land.

Dat er gelachen kan worden is een feit. Dat er desgevallend geweend mag worden eveneens. De drie vorige edities werden gekenmerkt door een spitante verbaliteit, onverwachte wendingen en grappige anekdotes, en een verrassende inkijk in wat er op politiek vlak fout loopt in dit kleine maar oh zo complexe tochtgat aan de Noordzee.

‘Tirade #4 - Belgarije’, is geen stand-up comedy as you know it. Geen vrijblijvende moppentapperij en geen gratuite aaneenschakeling van dijenkletsers.

Maar wel een anderhalf uur durende solovoorstelling, een wervelende conference in een knap decor waarin Stijn het publiek én zichzelf een spiegel voorhoudt. En waarin de geplogenheden van ons land, ons volk en onze leiders onder de loep worden genomen op een manier die op z’n minst ongebruikelijk is, en doet nadenken over wie we zijn. Relevant, raak en broodnodig.

‘[...] dit is vintage Meuris, een topverteller met het hart op de tong ... De negentig minuten waren in een wip voorbij, altijd een goed criterium om de kwaliteit van een voorstelling te beoordelen.’ - Karel Michiels, De Standaard 
 

Tekst en spel  Stijn Meuris
Techniek Lucas Pellens

www.stijnmeuris.be

Thema
Losse Voorstellingen
Type
Voorstelling
Seizoen
2020-2021