Terug naar overzicht

Broes

Voorprogramma: Folkensemble academie Genk

zaterdag 10 oktober20.15 u
ZZY-S
Kassa
€13
VVK
€10
Student
€8
5+ / groep
€9
Abo
€8

Broes

Broes is een Gents kwintet dat ontstaan is in het conservatorium. Ze maken eigen composities geïnspireerd door ervaringen en ontmoetingen. Hun composities worden doorspekt met elementen uit gipsy jazz, balkan, folk en latin. Dansbare en energieke feelgood muziek met ruimte voor improvisatie, dat is het handelsmerk van Broes.

Dit kwintet bewandelde verschillende muzikale paden in de folkwereld en vergaarde een indrukwekkend palmares. Meteen na hun oprichting bekroonde Folkroddels hen al met de prijs voor ‘beste nieuwkomer van het jaar’. In 2013 wonnen ze de Dranouterrally. Hetzelfde jaar speelden ze een concerttournee in China en waren ze zelfs in Wit-Rusland te bewonderen. In 2014 waren ze weer te gast in China, deze keer een tournee van tien concerten op vier verschillende internationale world- en jazz music festivals, van Hong Kong tot in Peking. Ook zorgden ze voor de muzikale omlijsting op de Conventie van Europa in Straatsburg. Naast al die hoogtepunten, toerden ze ook door Frankijk, Roemenië, Nederland en Italië. 

Hun eerste album ‘Route du soleil’ is dan ook een weergave van ervaringen, ontmoetingen en vriendschap.

Anouk Sanczuk: viool
Elke De Meester: accordeon
Florian De Schepper: gitaar
Zjef Van Steenbergen: contrabas
Gielis Cautaers: drums en percussie

Folkensemble academie Genk

De leerlingen van het ensemble onder leiding van Anoek Sanczuk brengen vooraf een half uurtje luistermuziek. Aangezien ze het vorige schooljaar niet in schoonheid konden eindigen met hun jaarlijks bal, starten ze het nieuwe graag met een spetterend concert. Van walsen over balkan ritmes tot tango ... fun verzekerd!

Thema
Folk U!
Type
Concert
Seizoen
2020-2021