Terug naar overzicht
Geannuleerd

Guido Belcanto

Zo goed als alleen

zaterdag 10 april20.15 u
ZZY-XL
Kassa
€20
VVK
€18
Student
€16
5+ / groep
€16

Toen Guido Belcanto 35 jaar geleden als straatzanger begon met het spelen van zijn levensliedjes in Antwerpse volkscafés, was er niemand die vermoedde dat hij ooit zou uitgroeien tot een ‘icoon van het Vlaamse lied’ ... waarschijnlijk ook Guido zelf niet, maar hij voelde wel een heilig vuur in zich branden dat hem uiteindelijk deed geloven dat hij de man was die het levenslied van de ondergang moest redden. Hij beschouwde dit als zijn missie waarin hij, ondanks de vele kritiek en tegenkanting in de beginjaren, hardnekkig bleef volharden. Dat geloof heeft hem uiteindelijk gebracht tot waar hij nu staat: een vaste waarde in het Vlaamse chanson, een invloedrijke figuur waar men niet omheen kan, een stroming op zich. 

Drie decennia lang bleef hij verder bouwen aan een geheel oorspronkelijk repertoire waarin hij de liefde, het leed en de lust van het leven bezingt op een poëtische en ontroerende wijze die niemand onverschillig laat. Met zijn warme, rijkgeschakeerde stem beroert hij de snaren in eenieders hart. 

Uit dit onwaarschijnlijk mooie repertoire van levensliederen en chansons brengt hij nu een selectie met twee fantastische muzikanten aan zijn zijde: Lieven Demaesschalck op piano, gitaar en accordeon en Dimitri Versmissen op gitaar.

Een muzikale avond met een lach en een traan, een vleugje poëzie en levensfilosofie, gebracht door ‘de koning van het levenslied’ himself.

www.guidobelcanto.be

Thema
Losse Voorstellingen
Type
Concert
Seizoen
2020-2021