Terug naar overzicht
Enkel scholen

Brandung

Boomjong

dinsdag 19 november00.00 u
ZZY-S

Dit is het bos
In het bos
Gelden andere regels
Die zijn een mysterie
Ooit
Was er een tijd
Dat de mens die regels begreep
Nu is dat
Een verleden tijd

'Boomjong' begint met het verhaal van een lastig jongetje. Zijn ouders zijn er wel, maar hij ziet ze niet.

Dus doet hij maar zijn zin: struiken in brand steken en eekhoorns opjagen. De feeën van het bos zien waar hij mee bezig is en ze sluiten de jongen op in een oude eik.

Jaren later komt er een lief meisje naar het bos. Zij en de oude eik worden vrienden maar haar ouders zien het anders. Zij willen de oude eik omver kappen. Ook dit is niet naar de zin van de feeën en opnieuw beramen ze een listig plan.

Mensen die massaal en wereldwijd de straat opgaan, de media die er maar niet over kunnen zwijgen: het klimaat is vandaag meer dan ooit aanwezig in het publieke debat. Dat trok Brandung over de streep om 'Boomjong' na een winterslaap van twee seizoenen terug de wereld in te sturen. Een wereld die meer dan ooit nood heeft aan een intieme, poëtische voorstelling over de verhouding tussen Mens en Natuur.

Een miniatuur waarmee de makers alvast een plaatsje opeisen in het maatschappelijk kritische aanbod van het kinder- en jeugdtheater. […] Dat alles gebeurt zonder veel woorden, zonder betweterij of theoretisch gereutel, maar spelenderwijze, boordevol sfeer, fantasie en fijne achtergrondmuziek. - Roger Arteel - Theatermaggezien

De mooie beelden, het sfeervolle spel met de figuurtjes, de sprekende eik en de verborgen ecologische boodschap maken ‘Boomjong’ tot een fijn stukje theater-in-miniatuur. - Tuur Devens - De Bond

www.brandung.be 

Thema
Lagere school 19-20
Type
Voorstelling
Seizoen
2019-2020
Leeftijdscategorie
Jongeren
Schoolvoorstelling: JA