Artiest in de kijker

De Zeepziederij wil van haar seizoensbrochures collector’s items maken. ‘Gebruiksvoorwerpen’ die bij het verlopen van een cultuurjaar niet linea recta richting prullenbak worden verwezen, maar de ‘boekenkast’ als eindbestemming krijgen.

Doch, we beseffen al te goed dat dit niet enkel en alleen op basis van inhoud zal gebeuren. Tenzij u – onze lezer – een weergaloze nostalgicus bent. Onze doorsnee bezoeker kennende is er meer nodig om ons jaarprogramma bestaansrecht te geven na de start van de ticketverkoop.1

Om de bewaarwaarde van dit kleinood exponentieel te verhogen, wordt er vanaf ons geboortejaar (seizoen 2019 - 2020) samengewerkt met een ontbolsterde2 jonge beeldende kunstenaar die – in samenwerking met onze grafisch vormgever – onze brochure verfraait.

Drie vliegen in één klap.

Vlieg 1: De Zeepziederij een pracht van een brochure.
Vlieg 2: de geëngageerde kunstenaar een extra forum (met hieraan gekoppeld een expo).
Vlieg 3: een collector’s item voor u, vergankelijk op vlak van inhoud, maar tijdloos qua vormgeving!

Niks te dank-u-wellen! Met heel veel plezier gedaan!

1 Helaas pindakaas dit jaar geen gedrukte brochure, maar voel u vrij uw eigen printer te laten werken om eerder genoemde boekenkast wat verder aan te vullen. Of start u dit jaar met een digitale bewaarplaats? Zie hier dan voor de PDF.
Of in staat van ontbolstering verkerende …

Artiest in de kijker 2020-2021: Ben Peeters

Artiest in de kijker 2019-2020: Iwan Baeten